De Revisor… terugblik van de vice- voorzitter

De afgelopen raadsperiode was ik vice- voorzitter van de raad. Een bijzondere rol. Als vice- voorzitter vertegenwoordig je de raad in diverse commissies en verving ik zo nodig de burgemeester bij raadsvergaderingen. Ook was ik voorzitter van de werkgeverscommissie; de raad is werkgever van de griffie namelijk. Door al deze verantwoordelijkheden heb ik veel samengewerkt met griffie, de burgemeester en de ambtelijke dienst.

Afgelopen vrijdag was er een cabaret -uitvoering van de gemeente, dit wordt elke 2 jaar georganiseerd door hun personeelsvereniging de Schakel. Het was een bewerking van ‘de Revisor’, een geweldig stuk van de Russische schrijver Gogol wat ik al eerder in diverse bewerkingen zag.

Het stuk leende zich geweldig voor het onderwerp Culturele Hoofdstad. Ambtenaren werden zonder mededogen maar met veel humor op de korrel genomen. Dankzij geweldige muziekale begeleiding en inzet van de spelers was het – weliswaar voor de insiders – een hilarische avond.

Het was mooi om te zien hoe personeel van de gemeente Leeuwarden dit gezamenlijke neerzette en genoot van een feestelijk avond met veel ‘aha’ momenten.

En toen…was maandag 18 december de laatste raadsvergadering met een raadszaal vol bloemen!

0 gedachten over “De Revisor… terugblik van de vice- voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.